Autentificació

Autentificació i certificació de l’obra artística de Joan Barbarà

En virtut del document suscrit per Joan Barbará y Carmen Trenkle, en data trenta de Novembre de l’any 2013, declara la cessió perpetua de tots els drets morals en la defensa com a autor i econòmics que comprenen els drets de reproducció, distribució i comunicació pública per exhibició en exposicions de l’obra artística de Joan Barbarà.(…) la única persona que pot identificar i autentificar l’obra es el nostre fill Tristan Barbarà i Trenkle que ha de registrar l’obra per estampar la seva firma i el segell realitzat per la firma. (…)

Registrat en la Generalitat de Catalunya en el expedient nùm. 20130000970840 del dia dos de Desembre de 2013.

 

Tristan Barbarà, fill de Joan Barbarà i Pamen Trenkle

Editor d’obra grafica i llibres d’artiste. Curador de exposicions i conferenciant.

Exposicions comisariades per Tristan Barbarà de l’obra de Joan Barbarà:
Gravat Contemporani. 1991. Fundació Caixa Girona. Col·lectiva d’obra de la col.lecció Tristan Barbarà.
El gravat en el temps, 1991. Museu d’Art de Girona. Catàleg amb imatges i textes de F.Fontbona, Jaume Pla, Nuri Aldeguer, Tristan Barbarà.
Bodegons, gran format, 1995. Exposició itinerant pels Paisos Baixos. Musée Deinze, Musée Ville d’Aalst.
Dirigeix la exposició Miró-Barbarà: processos del gravat, 1999, a la Fundació Pilar i Joan Miró, de l’obra de Miró donada pels seus pares a aquesta entitat. Un text obra el catàleg d’aquesta peculiar obra.
50 anys del Taller de gravat Joan Barbarà, 2002, l’exposició dirigida per Tristan Barbarà amb obra realitzada en el taller per varis artistes. Exposició  itinerant per Europa i Orient Mitjà. Catàleg educatiu amb textes i imatges.
Sous les Signes de Miró, 2003. Musée Goya de la Ville de Castres. Exposició de la suite Gaudi de Joan Miró acompanyada d’obra grafica realitzada els tallers amb notorietat de l’obra de Joan Barbarà.
Negre sobre Negre, estampes de gran format gravades per les edicions Tristan Barbarà, exposada en museus, fundacions i galeries de diferentes ciutats i països. Catàlegs amb textes de Tristan Barbarà, Arnau Puig, Enric Jardí, Pilar Velez, Enric Pujol.
Art d’Avantguarda i ContemporaniObra gràfica de l’Abadia de Montserrat. 2010. Memorable historia del gravat amb presencia de Joan Barbarà com artista i com col·laborador d’artistes amb Miró, Picasso, Tàpies i Chillida.
Arquitectures Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, 2010. Recull de tots els temps de l’obra gràfica amb un dels temes més estudiats per Joan Barbarà
Musée Maison de Victor Hugo. Paris. 2013. Exposició del llibre Sous les Ogives de Victor Hugo, Andrèas Lang i Joan Barbarà amb els manuscrits originals de Victor Hugo.
Mediterràni, 2013-14. Una visiò amplia de l’obra de Joan Barbarà amb gravats, pintures, dibuixos i collages, acompanyada de textes d’autors que van escriure sobre la seva obra. S’ha editat un fulletó per l’ocasió.
Presencia de l’obra de Joan Barbarà editada per Tristan: a Carrefour International des Estampes, Trienal del grabado i a Iberoamericana del grabado. Fires de Bassel, Suïssa. Fira Art Frankfurt, Alemanya, Arco, Madrid. ArtistsBook, Paris. Multiplied, Londres. ArtsLibris, Barcelona.

Bibliofilia:
Co-edició Tristan Barbarà editions. Barcelona / La Licorne Ailée. Paris.
Hymne au Soleil. 2012. Poema d’Akhen Aton interpretat per François Brousse. Aiguafort de Joan Barbarà.
Thàliesin. 2012. Poema de François Brousse. Aiguafort de Joan Barbarà.
Homer. 2009-2014. Ilíada . Retrat del poeta en litografia per Joan Barbarà.
Les quatre vents de l’esprit. 2006-2014. Poema de Victor Hugo. Aiguafort i collage de Joan Barbarà.